13 Ocak 2009 Salı

YAVRU KÖPEK SEVGİSİ


Uzun zaman önce Lorraine'in blogunda gördüğüm yavru köpekli bu figüre bayılmıştım.Yapıp yapmama konusunda kararsız kalsamda en sonunda dayanamadım ve yaptım :) Lorraine'in figürleri bu camiada benim için tartışmasız en iyisi doğrusu. Gerçekten çok çok beğeniyorum onun tarzını. Bu figüründe nasıl yapıldığı ile ilgili ders notlarını yapmış. Artık bir resimden figür yaparken iyice araştırmadan yapmıyorum :) İsteyenler bu ders notlarını şurdan satın alıp faydalanabilirler.

Bu figürü çalışırken yeni şeyler öğrendiğimi söyleyebilirim. Mesela birbirine bağlantılı figürler yaparken hangi parçayı ne zaman yapacağınızı önceden planlamalısınız. Ben köpeğin sağ kulağını iki kere yapmak zorunda kaldım. Köpeği yaptıktan sonra figürün elini koymak isteğimde kulağının altına yerleştiremedim. Kulağı çıkarıp eli yerleştirdim, daha sonra kulağı tekrar yapıp ekledim. Bu tip şeylere dikkat edip, düşünerek hareket etmek gerekiyor. Bu figürü yaparken çok eğlendim ve onu biblo niyetine kızımın odasında kullanmayı düşünüyorum :) Onu çok sevdim :)




13 yorum:

fidaneli dedi ki...

herzamankı gıbı muhtesemsın.. bence kesınlıkle modelleme derslerı vermen gereklı;)

Delfina ; dedi ki...

Nilgüncüm,Readerime düşen figürlü yeni yazın sabahıma neşe kattı,fidanelinin dediği gibi sen modelleme konusunda çok ama çok başarılısın...

Lorraine'nin figürleri bence de çok sahici...

Eya dedi ki...

Sevgili Nilgüncüğüm...bu kadar pastacının içinde gerçekten senin gibi figür çalışan yok bence.Bu kadar mı anlam katılabilir şeker hamuruna...süpersin,bence de Fidanelinin dediği gibi modelleme dersi vermelisin! Sevgiler

zehra

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba,
tek kelimeyle harika modeller yapıyorsunuz. Ellerinize sağlık.

masalmutfagi dedi ki...

Ohhh bee hele şükür ..:))işte buydu görmek istediğim süpersin, her zaman gibi..:))Durmak yok Nilgüncüğüm..:)

Unknown dedi ki...

Sevgili Fidan, Delfina, Zehra, Zulbiye ve Ulviye'cim, dogrusu iltifatlarinizla koltuklarim kabarmadi desem yalan olur :) Boyle guzel yorumlar duymak insani gercekten motive ediyor dogrusu :)
Hepinize cok tesekkurler...

Sevgiler...

Gönül dedi ki...

canım benim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için....yine harikalar yaratmaya devam ediyorsun maşallah valla pek güzel olmuş..sevgilerimle çok öpüyorum

pastaciyiz.biz dedi ki...

Gerçekten yaptıklarınızı hayranlıkla seyrediyorum, hepsi çok güzeller, sevgiler...

Adsız dedi ki...

nihayet kac aydir siteye gelmenizi bekliyorum. her pc actigimda bakiyorum gelinlikli hatunun herseyini ezberledim inanin. hos geldiniz. bende sizden burun ve dudak yapimiyla ilgili bilgi vermenizi istiyorum. birde figürlerinizde göz parlakligi icin beyaz hamur koymussunuz. aslinda parlak birsey koyuyorlar ismini biliyorsaniz ekleyebilirmisiniz.
figürlerinize bayiliyorum. daha cok yeniyim ama insallah mümkünse pasta resimlerimi size yollamak isterim yorumlarinizi cok merak ediyorum bir de son olarak seker hamuru aletlerinizin resmini eklermisiniz cok oldum biliyorum. lütfen. simdilik hoscakalin...

Unknown dedi ki...

Gonul ve Emel guzel yorumunuz icin tesekkur ederim :)

Neslihan hanim,gozler icin Confectioners Glaze kullaniliyor ve son figürlerimin hepsinde bende beyaz hamur yerine onu kullaniyorum.Glaze hamura parlaklik vermeye yarayan bir sivi. Ayrica fircadan temizlenmesi icin gerekli olan Glaze Cleaner almanizi da tavsiye ederim.Yoksa fircaniz sertlesir ve suyla temizleyemezsiniz. Burun ve agiz yapimini nasil anlatayim bilemiyorum. Bu daha cok gostererek anlatilacak bir sey. Pasta malzemeliri o kadar cok ki nasil resimleyecegimi bilemiyorum. Bir ara modelleme ile ilgili kullanilanlari sizin icin fotofraflayacagim. Pastalarinizi simdiden merak ettim :)Hakkimda kismindaki e-mail adresime bekliyorum fotograflarini :)Guzel yorumunuz icinde cok tesekkurler.Sormak istediginiz seyler olursa her zaman yardimci olabilirim.

Sevgiler...

PASTASEHRİ dedi ki...

Canımm tüm yorumlara katılıyorum. bence de sen aramızda hep olmalısın ve bizlere ders vermelisin. bu iş modellemede bitiyor bence. eğer modelleme olmuyorsa olmuyor işte eğreti oluyor.
bunun dışında conf.glaze sanırım bende yok hemen alayım. ama ben bunun kullanılmış olduğunu farketmedim. son modellemelerine dikkat ettim ama anlamadım. biraz açıklarmısın canımmmm : )))

Unknown dedi ki...

Funda'cim glaze seker hamurunu parlatmada kullaniliyor. Teletubbiesli pastada dikkat edersen daha iyi anlayabilirsin. Gozleri parlatarak isik vermek icin kullaniyorum. Daha once goz bebeklerinde o isigi saglamak icin minik beyaz hamur kullaniyordum. Resimlerde cok fazla belli olmayabilir ama hamura cok guzel bir parlaklik veriyor.

Resimlerin acilmadiginin farkinda degildim, benim yaptigim bir sey degil canim.Anladigim kadariyla ilk resimler aciliyor daha sonrakiler acilmiyor galiba. Sebebini bende bilemiyorum.Opuyorum seni :)

Sevgiler...

PASTASEHRİ dedi ki...

Teşekkür ederim canımm. . glazenin siparişin verdim. önerine uyarak cleaner da sipariş ettim : )
bende öpüyorum seni çook...