10 Nisan 2008 Perşembe

BROWNİ


Cafe Fernando Cenk'in sitesindeki, The Washignton Post Gazetisine çıkan browni tarifini denedim. Gerçekten güzel, denenmesi gereken bir tarif. Ben şeker miktarını azaltarak yaptım bu tarifi. Tarifte 1,5 su bardaği olan şekeri 1 su bardağı yaptım ve benim damak tadıma göre biraz daha eksiltebilirmişim. Üzerine çikolata dökmedim, çünkü çikolata ile daha çok tatlanmasını istemedim açıkcası.

Ben yine blogumda da bulunması için yaptığım şekilde tarifi yazıyorum.

Malzemeler:

250 gr bitter çikolata
125 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 su bardağından bir parmak eksik un
1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı :

Fırını 180C derecede ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabına yağlı kağıt serin.Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
Teker teker yumurtaları kırıp ekleyin ve her yumurtada en az üç dakika çok iyi çırpın. Bence burada mikserle yumurtaları çok iyi çırparak karışımın hafif kabarmasını sağlamak gerekiyor. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Un ve tuzu çok dikkatli bir şekilde, yavaş yavaş alttan üste doğru sıvı karışımı söndürmemeye dikkat ederek ekleyin.
Fırın kabına boşaltıp, üzerini düzeltin ve 35-40 dakika pişirin.

10 yorum:

Pastacı Kız dedi ki...

Canımm gece gece canım browni istedi :) harika görünüyorlar üzerlerindeki kelebeklerde çok şeker durmuşlar ellerine sağlık öpüyorum seni nilgüncüm sevgiler.

Nilgün ÜLKER dedi ki...

Ozlem'cim keske yakin olsaydik getirir verirdim sana :) Bende optum canim.

Sevgiler...

ela'M dedi ki...

Nilgüncüğün ne şirin olmuş bu browniler. Ellerine sağlık. Cenk beyin adını da çok sık duyar oldum bir ziyaret edeyim bakalım:))

lezzetlilerim dedi ki...

Nigüncüm ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Üşenmesemde yapsam.
sevgiler canım

SelServis dedi ki...

Nilgüncüm bende güzel bir browni tarifi arıyordum. Senin bu dümdüz görünen brownilerini görünce hemen sorularımı yönelteyim canım. Şimdi ben şeker hamuruyla kaplayacağım ve dümdüz kabaran hatta kalıbın boyu kadar 6 cm gibi mesela bir tarif arıyorum. Bu tarifi tavsiye edermisin canım. Ayarlanabilir kare çemberinlemi pişirdin bu ölçülerle 20 cm demişsin zaten ama.
Umarım mesajımı erken görürsün en kötü ihtimal yarın bir deneme yapacağım bu tarifle.
Öptüm canım.

Feyza Fidan dedi ki...

Nilgüncüm enfes bir görüntü, bayıldım vallahi, kelebekler browniye ancak bu kadar yakışır :)
Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum seni...

Nilgün ÜLKER dedi ki...

Guzin'cim ziyaretinden cok memnun kalacaksin canim :)

Azize'cim browni seviyorsan kesinlikle usenme :)

Selda'cim seninle konustuk zaten :)

Feyza'cim tesekkurler canim :)

Sevgiler...

Mutfak Havlusu dedi ki...

kibar browniler olmuşlar:)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Nilgun hanım,
yaptıgınız figur calısmaları harika,bayıldım ellerinize saglık

ben de figurlerle ilgili bir kursa gitmek istiyorum
siz hangi kursa katıldınız

Nilgün ÜLKER dedi ki...

Bu konuda ben hic kursa gitmedim. Gitmek istesemde zaman ve firsatim olmadi dogrusu.Bu konuda bir kursa gitseydim kesinlikle Zeynep Ada'nin kursu olurdu bu.

Sevgiler...