21 Temmuz 2008 Pazartesi

BİR HAFTA SONU VE DÖRT PASTA :)







Bu hafta sonu uzun zamandır kızımın beklediği doğum gününü gerçekleştirdik. Bengisu'ya bu sene iki ayrı doğum günü yaptık. Cumartesi günü evimde arkadaşları ve teyzeleriyle gerçekleşen bir doğum günü ve pazar günü de halasının evinde, 14 Temmuz doğumlu kuzeni Deniz ve onun 19 Temmuz doğumlu kuzeni Emre ile üçlü bir doğum günü oldu.

Tabiki pastaları yapmak benim işimdi :) Cumartesi günü bir pasta ve pazar günü için üç pasta hazırladım. Bengisu'nun daha önce hazırladığım Pamuk Prenses ve Yedi cüceler süslerini iki günkü pastada da kullanmış oldum. Şeker hamurunun bu güzelliğide var, yapılan süsleri isterseniz bir kaç defa kullanın :)

Pastaları götürürken figürleri pasta üzerinde değil bir kutu içinde götürüp orda yerleştirdim. Malesef Denizkızı figürüm giderken hasar görmüş. Saçları kolları ve beli kırılmıştı.Ne kadar üzüldüğümü tahmin edersiniz. Orda elimden geldiğince düzeltmeye çalıştım. Kızımın bir cüceside yoğunluk yüzünden eksik kaldı, ama bunu kimse de anlamadı işin doğrusu :) Utangaç cücenin eline çiçek yapıp koymayıda unutmuşum :) Cumartesi günkü pasta haricinde pazar günkü pastaları evde özel fotoğraflamaya vaktim olmadı. Masada ancak bir kaç tane resim çekebildim. Bir blogcu için kötü bir durum tabi :)





Gerçekten benim için çok yoğun ve yorucu bir hafta sonu oldu. Ama kızımın ve çocukların mutluluğuna değer :) Allah onlara uzun,sağlıklı,mutlu,başarılı ömürler versin inşallah.

29 yorum:

meleklerim ve ben dedi ki...

Nilgüncüm harikalaaaaar yaratmışsın.Maşallah diyeyim nazar değmesin marifetli arkadaşıma....
Bengisu'nun doğumgününü de kutluyorum.
Annesinin birtenesinin gülücükler yüzünden eksik olmasın,mutluluk hiiiiç peşini bırakmasın inşallah.
Sevgiyle kalın....

pelince dedi ki...

Bengisu'nun yeni yaşı kutlu olsun...Pastaların hepsi birbirinden güzel,ellerine sağlık...Çocuklar bayılmıştır eminim..

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglik Nilgun Hanim . Yorum birakmasamda herzaman takip ediyorum sizi ama bu sefer yorum birakmadan yapamadim. Sahane olmuslar.

Butun ufakliklarin yasgunu kutlu olsun .

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Nilgünümmmmm..
Herzamanki gibi harikasın..Elinin değdiği şeker hamuru tamamen sihirleniyor vallahi...Ellerine sağlık canım benim.....
Kuzuna gelince:))
Allah sağlıklı, sıhhatli, mutlu ,huzurlu, analı-babalı nice uzun yıllar nasip etsin prensesimize..Şansı, bahtı açık olsun, annesi gibi hamarat olsun:)
İkinizide kocaman öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Nilgün'cüğüm
Pamuk prenses ve cüceleri ne zaman kullanacağını merakla bekliyordum. Demek ki güzel kızının doğumgününe saklıyormuşsun:)) Onu kocaman öpüyorum. Tüm yaşamı anneciğinin yaptığı pastalar kadar renkli ve tatlı geçer inşallah...
Pastaların ve figürlerin içinse söylenecek sözler yetersiz. Her biri birbirinden mükemmel... Figürlerin karşısında ancak şapka çıkarılır diyebiliyorum...
Sevgiler

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Nilgun cum ellerine saglık. Yedekte arada sırada figur bulundurmak gerekli değil mi ne iyi oluyordur hazırda olması:)

Guzel kızının dogum gunu kutlu olsun, saglıkla yasasın insallah sevdikleriyle birlikte yasasın canım.

Opüyorum guzel kızını...
Sevgilerimle

Figen Karavaş

Adsız dedi ki...

nilgüncüm yine herkesi hayran bırakacak şeyler yapmışsın .ellerine sağlık bengisunun doğum günü kutlu olsun nice hayırlı yaşlara. sizi öpüyorum.EBRU

www.illedeyemek.com dedi ki...

Nice seneler Bengisuya...
Eline sağlık Nilgün cüm çok nefis görünüyor herşey

Bir Dilim Düş dedi ki...

Nilgüncüğüm bu pastalar harika elleine kollarına yüreğine sağlık. Bengisu'ya da mutlu yıllar dilerim.

Sevgiler,
Evren

Duygu Aydeniz Çetinel dedi ki...

merhaba,
pastalarınız hakkında sormak ıstedıklerım var sıze ulasabılmem ıcın bır numara ya da e maıl varsa cok mutlu olurum,bogumuza beklerım
www.duygu-casper.blogspot.com
duygu

masalmutfagi dedi ki...

Nilgüncüğüm yine döktürmüşsün..:))ellerine sağlık hepsi harika pastaların..:))Kızının da geçmiş doğum gününü kutlarım bizim yerimize öp lütfen..:))

Unknown dedi ki...

Dilek,Pelin,Vildan,Feyza,Nuket,Figen,Ebru,Hilal,Evren,Duygu ve Ulviye guzel yorumlariniza ve dogum gunu kutlamalariniza cok cok tesekkur ederim.
Duygu,gmail adresine mail attim canim.
Sevgiler...

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Sevgili Nilgün,

Ellerine sağlık.Hepside birbirinden güzel olmuş.Figürler zaten muhteşemmm:)))

Kızınızın ve kuzenlerinin doğum günleri kutlu olsun.Nice yaşlara sağlıkla ve mutlulukla inşallah...

Sevgiler...

Eya dedi ki...

Sevgili Nilgüncüğüm... başta Bengisu olmak üzere tüm çocukların doğumgünlerini kutluyorum.Sende doğal olarak döktürmüşsün arkadaşım,harika pastalar, ellerine sağlık, sevgi dolu günler sizin olsun.

Zehra

PASTASEHRİ dedi ki...

Nilgüncüğümmm sabırsızlıkla bekliyordum bu post'u aslında. önceee akıllı kızımız Bengisu'nun doğumgününü kutluyorum. Nice hep birlikte geçireceğiniz mutlu ve sağlıklı yaşlara.
Veee 1 hafta sonunda 4 pasta ve herbiri birbirinden çarpıcı.işte farkın burdan bile belli canımm. ellerine sağlık gerçekten çok çok güzeller . ayrıntılar bu kadra başarılı olunca zaten sonucun mükemmel olması kaçınılmaz

karamelam dedi ki...

Nilgüncüğüm harika olmuş ağzım açık aldı eline sağlık. Benim de kızım 19 temmuz 2006 hatırlarsan. Allah nice yaşlarını göstersin. ben bir pasta yapamadım sen 4 tane yapmışsın. Bir de çalışıyorsun utanıyorum valla. Bloğumu kapatsam iyi olacak sanırım:)) Eline sağlık..

Admin dedi ki...

Eline & emegine saglik cok guzel olmus hatta canim cekti. bir
" ALO PASTA " servisi kurmalisin ben gibi cani cekenler icin :) basari ve emeklerinin devamini dilerim..

Unknown dedi ki...

Zerrin'cim tesekkur ederim guzel yorumuna :)

Zehra'cim ne yapalim yilda bir kez bizde dokturelim dedik :)

Funda'cim cok tesekkurler guzel iltifatlarin icin :) En ilginci Emre'nin dinazoru kestirmemesi oldu :)Oylece evine gonderdik. Cocuklar cok tatli oluyor :) Optum seni canim.

Guzin'cim tesekkurler canim, amin diyorum dileğine :) Bizi o guzel kurabiye,pasta ve harika tariflerden mahrum etmiyeceginden eminim :) Optum.

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Admin :) O isi profesyonellere birakiyorum ben :) Benimki sadece hobi.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık nilgün..iyi ki doğdun bengisu...eline emeğine sağlık hepsi birbirinden güzel ve profesyonelce olmuş...sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilgun Hanim,

Size sorum bukadar gida boasi kullandiktan sonra bu pastalari cocuklara yedirirken aklinizda hic soru isareti kalmiyor mu ? Yanlis anlamayin bu bir elestiri degil bende cok seviyorum yapmayai ama yedirmeye gelince isin gercegi gonlum elvermiyor . Bu nedenle pastayi renksiz yapip modelleri oturtuyorum. Bu konuda bildiginiz seler varsa paylasirmisiniz lurfen.

Tesekkurler

Unknown dedi ki...

Sevgili Yosunbuka yorumun icin tesekkurler :)

Sevgili İsimsiz, kullandigim yenilebilir gida boyalarini yurtdisindan getirmeme ragmen ( onlar bu konularda daha hassas) ben sekerhamurunu tabaginda birakan ve cevresindekilerede biraktiran biriyim :) Dogumgunu ve ozel kutlamalar haric seker hamurlu pastalari degil kremali pastalari tercih ediyorum. Fakat bir kutlamada sekerhamurunu yemesem bile sekerhamurlu pastalarin ayri bir yeri oldugu da kesin :)

Sevgiler...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

Nilgün Hanım,
Uzun zamandır blogunuzu takip ediyorum. Harika modeller yapıyorsunuz. Bu kadar kusursuz nasıl yapabiliyorsunuz. Ellerinize sağlık. Muhteşem bir yeteneğiniz var.

PASTASEHRİ dedi ki...

canımm nerelerdesin görüşemez olduk yine. Bengisu'yu rüyamda gördüm biliyormusun : )) bize gelmişti kızlarla oynuyordu birde erkek kardeşi varmış ama hayır olsun diyelim . seni çook öpüyorummm

ayseyaman dedi ki...

Nilgüncüm yine yeniden hayran bıraktın figürlerine, ellerine sağlık, tüm pastalar harika görünüyor.
Bu arada ben de seker hamuru yemez çevresinede pek yedirmez biriyim... Yani teklif var hiç mi hiç ısrar yok...:)
Kızınında doğum gününü geçte olsa kutluyorum. Sağlıklı mutlu nice güzel yıllara..

Unknown dedi ki...

Zulbiye iltifatina cok tesekkurler canim :)Yaptiklarim kesinlikle kusursuz olmasada, isin puf noktasi ozenli olmakta sadece diye dusunuyorum :)

Ayse'cim sen yaptigin son pastalarla profesyonelligini tamamen kanitladin canim :) Yaptiklarimi begenmene cok sevindim. Seker hamurunu cok severek yiyecek birini dusunemiyorum :) tabi yabancilar haric, nede olsa onlar acayip sekerli tatlari seviyorlar :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Pamuk prenses ve 7 cüceler pastan ve diğerleri gerçekten çok güzel ne kdar emek verdiğini tahmin ediyorum ama hiç üzülme hasar görmüş olsada ben gözlerimi pastadan alamadım tahtaya vursam ii olucak :))

whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.

sermoon dedi ki...

bayildim.en cokta o dinozara
nasil yaptinizki

cok super olmus

İnci'nin Mutfağı dedi ki...

Şahane olmuş profilinizde işinizin şeker hamuru ile ilgili olmadığını gördüm bu kadar güzel nasıl yapıyorsunuz olağan üstü ellerinize sağlık

Sevgiler

İnci