22 Nisan 2008 Salı

BİZ TAM YEDİ CÜCEYİZ - ÖFKELİ


Sevimli Yedi Cüceleri tamamlamaya devam ediyorum :)

17 yorum:

Adsız dedi ki...

canım gitmeden görebildim iyi oldu.fotoğrafı büyütüp hayranlıkla seyrettim her detayı ellerine sağlık canım
funda

Jasminskager dedi ki...

Sevgili nilgun,ilk yorumu yazmak bana nasipmis.figurlerine hayranim canim..
ellerine saglik yine cok guzel olmus.
Bende beklerim hoscakal

HULYA dedi ki...

Nilgün'cüğüm senin figürlerine bayılıyordum zaten şimdi bir kez daha hayran kaldım.Ellerine sağlık sanki biblo gibi olmuşlar devamını sabırsızlıkla bekliyorum.Alttaki Şirin de süper olmuş.Selamlar(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

İlker Ergin dedi ki...

harika olmuş.diyecek bir şey yok.elerine sağlık.sevgiler.

NiNo dedi ki...

harika olmus bunlar hepsi birbirinden ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Dehşet diyorum...
Hatta skandal:)))))
Harikasın Nilgün ne diyebilirim ki.

Adsız dedi ki...

Nilgün'cüm yaa.. Senin Bilgiliyi aldım karşıma hamurları da elime,gövde, kollar,bacaklar,eller, ayaklar okeeey..Gelgelelim kafayı orantılıyamadım.. Alışılmışın dışında bir yüz ifadesi olduğu için, hele çenedeki çukurlar hiç olmadı ustam.Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Canim iyi tatiller sana, tatilden sonra gorusmek uzere :)

Tuba tesekkur ederim. Seninde harika pastalarin varmis :)

Hulya guzel iltifatlarina cok tesekkurler :)

Ilker tesekkur ederim, senin son pastada gercekten goz dolduruyor :)

Nihan'cim cok tesekkur ederim. Begenilmesi beni gercekten mutlu ediyor :)

Nuket'cim bak eminim sende yine harika pastalar yapmissindir. Blog acsanda birazda biz sana ziyarete gelsek ne dersin :)

Sevgili Oya, en iyisi ben bir daha ki cucede senin icin basin sakalsiz hali ile bir resmini cekeyim, belki o sana bir fikir verir canim :)

Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Nilgüncüm ellerine sağlık bu cücede çok güzel olmuş..:) çalışmalarının ne kadar güzel olduğunu ve benim çok sevdiğimi artık her yorumda belirmiyim diyorum..;)
canim bu figürleri ayakta tutmak için kürdan kullanıyormusun? ben bazen kullaniyorum ama pastanin üzerine taşıyacaksam güvenlik açısından kullanmıyorum tabii öyle olunca benimkiler arkaya doğru sağa sola doğru bayılıyorlar..:)
Yapıştırı olarak da su mu kullanıyorsun?
Cevaplarini bekliyorum...
sevgilerle
Not: Sirin yapimi resimlerini cok sevdim cok faydali ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Ayse'cim figurleri ayakta tutmak icin kurdan kullanmiyorum.Ama boyun ile govdeyi sabitlemek icin figurlerde kurdan kullanmayi tercih ediyorum. Kitaplarda her ne kadar spagetti çubuklari kullanilsada, acikcasi kirilma olayi oluyor. Pasta uzerinde eger ayakta duran bir figur kullanilacaksa bunu ya pastanin uzerine tam yapismasini saglayarak ya da kalin bir kurdan ile sabitleyerek kullanmak gerekir diye dusunuyorum.Yapistirici olarak su yerine edible glue kullaniyorum. Bunu evde kendinde hazirlayabilirsin.Bir tatli kasigi CMC veya gum arabic veya tylose c yi iki yemek kasigi su ile karistirip bekletirsen edible glue olarak kullanabilirsin.
Umarim faydali olmustur :)

Sevgiler...

ayseyaman dedi ki...

Nilgüncüm çok teşekkürler bilgiler için, Lorraine'in bir videosunda izlemiştim bu bahsettiğin tozlarla yapıştırıcı yapımını bende bazen ufak bir parça gumpaste su katıp yapıyorum ama nedense illede su kullanasım var..eh hal böyle olunca figürler bayılıyor kol bacak yerinde durmuyor tabii..:)
Son olarak birşey daha soracağım, figürlere kaş ve kirpik yaparken nasil bir boya kullanıyorsun? Ben çiçek yapımı eğitimi aldığım sırada hocam saf alkol ve gıda boyası ile boya hazırlamıştı. Cabuk kuruyan güzel bi boyaydı. eh ben gene su kullanıyorum tabii.:) Birde senin fikrini almak isterim.
Yardimlarin için çok teşekkürler.
sevgilerle

Unknown dedi ki...

Ayse'cim ben gozlerde ince uclu gida kalemi, bazende bu linkte gordugun ( http://www.squires-shop.com/cgi-bin/TLSstore.cgi?user_action=detail&catalogno=CL01A290-01 ) boyalardan kullaniyorum canim. Bu boyalar firca ile surulmeye cok musait kivamda oluyor. Sen jel boya kullaniyorsan, acmak icin confectioners glaze kullanip, hemde parlaklik verebilirsin diye dusundum. Bildigim kadariyla Lorraine'de gozlerde onu kullaniyor.

Sevgiler...

sinem dedi ki...

Nilgun hanim merhaba,

sizenizi bugun kesfettim gercekten cok ayricalikli figurleriniz var tebrik ederim..

Unknown dedi ki...

Sinem tekrar hos geldin bloguma :)

Sevgiler...

pastanaz dedi ki...

merhaba,
bloğunu ara ziyaret ediyorum ama inan bana aynı resmi görmekten bıkmadım :) çünkü çok güzel görünüyor. merak ettiğim şeker hamurunu sen mi hazırlıyorsun hazırmı satın alıyorsun, renkler mükemmel ve pürüzsüz..
sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Nazan guzel yoruma tesekkurler canim :) Seker hamurunu kendimde yapiyorum hazirda kullaniyorum, acikcasi hazir seker hamurlari rahat olsada evde yapilanlar kadar lezzetli olmuyorlar :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

birazda yapılışlarını gösteren resimler yada videolar olsa daha iyi olacak:))
ellerine sağlık hepsi mükemmel