26 Kasım 2007 Pazartesi

DORA'NIN DOĞUM GÜNÜ PASTASI


Pazar günü Dora'cığımın doğum gününü kutladık.Kendisi iki yaşını doldurdu, artık delikanlı olmaya aday :) Esra'nın blogunda bu pastayı gördüğümde çok hoşuma gitti ve kesin Dora'ya böyle bir şey yapmalıyım dedim :) Pastanın süslemelerini daha önce yayınlamıştım. Bu pasta benim ilk kare pastam. Daha önce kare pasta kaplaması hiç yapmamıştım. Belki ilk olması nedeniyle bana yuvarlak pasta kaplamaktan daha zor geldi. Bu zorluk birazda şeker hamurunun eksik kalması nedeniyle oluştu. Elimde ki bir kilo yeşil şeker hamuru hem pastayı, hem pastanın konulacağı zemini kaplamada çok zorlanmama sebep oldu. En az bir buçuk kilo şeker hamuru ile çalışmam gerekirmiş. Pasta 25 cm çapında ve 11 cm yüksekliğinde bir pastaydı. Kare pastaların köşelerini düzgün yedirebilmek için kalın açılmış bir hamur gerekli olduğunu düşünüyorum.


Pastanın görüntüsü kadar tadınında çok beğenilmesi beni daha çok memnun etti :) Bu sefer oldukça hafif bir pasta yaptım. Pastanın pandispanyası ve kreması sade, içi damla çikolatalı ve frambuazlıydı. Pandispanya ve krema bir önceki Elif'in pastası ile aynı tariften yararlanılarak yapıldı. Tek farkı kremada bitter kuvertür çikolata yerine beyaz kuvartür çikolata kullanmam ve iki ölçü pişirmem oldu.


Pastanın yanında sevgili görümcem Hale ve annemin yaptıkları nefis yiyeceklerde tek kelimeyle harikaydı. Annemin yaptığı cevizli kısırdan fazlasıyla yediğimi söylemeliyim :)

18 yorum:

Adsız dedi ki...

nilgün gerçekten ellerine sağlık görüntü çok süper olmuş,insan bıçak değdirmeye kıyamaz,o derece güzel görünüyor.eminim tadı da görüntüsü kadar süperdir.herkes haklı valla harcanıyorsun sen arkadaş....daha muhteşemleri de gelecek eminim...

Esra Kars dedi ki...

Nilgün bence yine harikalar yaratmışsın.Pasta süper gözüküyor. Tadından eminim zaten zira senin tatsız bir şey yapabileceğini hiç düşünmüyorum :)
Dora'ya nice mutlu yıllar inşallah.
Ellerine sağlık.

nes-kafe dedi ki...

Çok şirin bir pasta bu :) böyle yeşil zeminli orman görüntüsü hayvanlı pastalara bayılıyorum zaten. Ellerine sağlık. Dorayada nice mutlu yıllar dilerim.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Dora'ya mutlu ve uzun bir ömür dilerim.
pasta ise müthiş güzel görünüyor, insan o yeşilliğin üzerine şöyle bir uzanmak istiyor:))

Unknown dedi ki...

Filiz,Esra,Neslihan ve Rapunzel :) iyi dilekleriniz ve begeniniz icin tesekkurler...
Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Nilgüncüm süpersin ellerine sağlık çok hoş olmuş.Adeta sanat eseri.. Dora nında doğum gününü kutlarım sevgiler.

Adsız dedi ki...

Süper modeller sahnede yerini almış bile..Harika görünüyor Nilgün..Ellerine emeğine sağlık..
Minik Dora'ya bir ömür boyu mutluluklar diliyorum

masalmutfagi dedi ki...

Nilgüncüğüm figürlere bayıldım..:))yaa bunlar muhteşem , inanılmaz..kelime bulamıyor ekrana yapışıp seyrettim hepsi çok çok güzel...:))ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Azize,Burcin ve Ulviye cok tesekkur ederim. Insani yaptiklarinin begenilmesi gercekten cok mutlu ediyor :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilguncugum, ellerine saglik. Keske biz de orada olabilseydik de hep beraber kutlayabilseydik Dora'cigimin dogum gununu. Bu sabah Ali ile msn de gorusurken soyledi bana olayi. Ben de "Nilgun mutlaka koymustur resimleri sayfasina" diyerek baktim. Keske bir de toplu fotografinizi koysaydin. Olmazsa sen bana ayriva gonderirsin. Pasta icin zaten diyecek laf bulamiyorum. Her zamanki gibi, muhtesem.

Unknown dedi ki...

Sevgi ablacim burda bizimle olmani inan bizde cok isterdik :( Ne yapalim seneye insallah bir kutlamaya denk gelir gelisin :)Bizimkiler istemiyor resim konmasini bloga :)Ben sana gonderiyorum toplu cekildiklerimizden.Optum sizi...
Sevgiler...

Naile dedi ki...

Nilgün, pasta ve figürlerin o kadar güzel ki sanki bir tabloya bakar gibi bakıyorum. Bu işte en başarılı bulduğum blogların başında geliyorsun. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Naile'cim iltifatin beni o kadar mutlu etti ki canim cok tesekkur ederim :)
Sevgiler...

aylin dedi ki...

Bunca zamandır yaptığın muhteşem figürler demek ki bu pasta içinmiş... Çok güzel olmuş eline sağlık. Buraya koymadığın diğer figürler de muhteşemdi, onları da en kısa zamanda bir pasta üzerinden görmek istiyorum, ona göre :)))

Unknown dedi ki...

Aylin'cim evet canim o figurleri bende bir pasta uzerinde gormek istiyorum evde fazla yer kaplamaya basladilar :) Umarim kullanma firsatim olur :)
Sevgiler...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Nilgüncüğüm,
Herşey herşey çok güzel olmuş. Hele o figürlere bayıldım. Ellerine sağlık. Bu pastaya nasıl kıyılır hiç anlamıyorum.
Dora'ya sağlıklı uzun bir ömür diliyorum.
Sevgilerimle,

pastanaz dedi ki...

merhaba, bu pasta mükemmel görünüyor. bende pastakolik ailesine katılanlardanım ve sizi burdan ziyaret ettim. bu modele çok yakın bir pastanın maketini bake shop ta modelleme dersinde yaprım. sanırım sizde modelleme dersi aldınız. sizi tanıdığıma çok sevindim. ellerinize sağlık, çok başarılı herşey...

Unknown dedi ki...

Isil'cim kusura bakma yorumun gozumden kacmis.Inan kesmek gercekten zor oluyor :)Begenmene cok sevindim :)

Pastanaz, Isil'dan veya herhangi bir yerden kurs almadim, fakat bu pastayi Isil'in kursuna katilan Esra arkadasimin(http://benimutfagim.blogspot.com) blogunda gorup,kendimce uyarladim :)

Sevgiler...