24 Ekim 2007 Çarşamba

KEÇİBOYNUZLU KAP KEK


Bu kap kek tamamen doğaçlama ortaya çıkan bir tarif oldu:) Fakat gerçekten kıvamı ve lezzeti ile kendi kendime tamam artık kendi reçetelerimi oluşturabilirim dedim :)
Bu kap keki muzluda denedim ve muz aromasından hoşlananlara onu tavsiye ederim. Muzlu yapacak olanlar keçiboynuzu tozunu kullanmasın.
Malzemeler:
125 gr. bitter kuvartür çikolata,
1 jumbo boy yumurta,
135 gr. un,
50 gr. nişasta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı su,
1 çay bardağı kefir,
50 gr. tereyağı,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 fiske karbonat,
1 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu veya bir adet olgunlaşmış muz,
Kuru üzüm, fındık veya cevizde eklenebilir.
Yapılışı :
Çikolata, yağ, şeker ve su eritildikten sonra bir süre soğumaya bırakılır. Çırpılan yumurta ile kefir ilave edilir karıştırılır. Un, nişasta, kabartma tozu, karbonat, keçiboynuzu tozu elendikten sonra iki kerede karışama eklenip karıştırılır. Muz eklenecekse çatal ile ezildikten sonra ilave edilir. Kuru üzüm, fındık veya cevizde konduktan sonra kalıplara paylaştırılır. Bu ölçüde ben Tegral'in on adet kabına paylaştırdım. 180 C derecede 30-40 dk. sonra kontrol edilerek çıkarılır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun :)

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Bismillaahhhh !! Keçiboynuzu tozumuuuu ??? Keçiboynuzunu duymuştum ta bunun kapkek halini hiç düşünmemiştim..Pek bir orjinal olmuş ama ben korkarım böyle şeylerden :)

Kocaman sevgiler

hayat dedi ki...

Nilgün'cüğüm, keçiboynuzlu kekin çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.
Canım sende böyle yetenek ve marifet varken tabi ki kendi tariflerin de olmalı:)
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Nilgüncüm çok güzel görünüyor. Ama ben keçiboynuzu tozunu ilk defa duyuyorum pekmezini ve kendisini bilirim ama. Tadı neye benziyor?? Ve aktarladamı bulunuyor?
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Burcin canim, hic korkma valla guzel oluyor :)

Hayat'cim cok sagol canim tesekkur ederim iltifatina :)

Selda'cim kakaoya benziyor ve ben Ambar'dan almistim.Keciboynuzu pudrası diye geciyor.Aktarlarda da bulunuyormus.Bence cok guzel oluyor canim :)

Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

Keçi boynuzunu çok severdim. Çocukken Edremit'e gittiğimizde yerdik. Şimdi ise o tadı ancak pekmezinden alabiliyoruz. Tozunu ilk defa duyuyorum. Eminim ki güzel olmuştır. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Azize'cim ben cok sevdim gercekten :)
Sevgiler...