19 Eylül 2007 Çarşamba

KAHVELİ ÇAMUR KEK


Dün akşam Selda'nın yaptığı çamur keki denemek istedim. Fakat evde taze portakal olmadığı için çikolata kahve ikilisine de bayıldığımdan en iyisi kahveli çamur kek yapayım dedim. Çamur keki daha önce hiç denemediğim için nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum. Tarifte portakal yerine kahve kullanmak dışında hiç bir değişiklik yapmadım. Yoğun kakaolu ve yumuşacık bir kek oldu benim gerçekten çok hoşuma gitti. Fakat çamur kek tahmin ettiğim gibi içi çok ıslak çamurumsu değilmiş. Yada ben çok pişirdimde ondanmı çamur olmadı bilemiyorum :) Tarifte ki gibi 40 dakikada çıkardım. Birde şeker miktarı bana çok geldiği için ben şeker miktarında biraz oynama yaptım ve bana bu miktar yeterli geldi. Birde bir dahaki yapışımda kakao miktarında biraz indirim yapmaya karar verdim :) Selda'nın yaptığı gibi portakallısını da en kısa zamanda kesin deneyeceğim. Ben yaptığım şekilde tarifini veriyorum :)
Malzemeler :
75 gr bitter kuvertür,
125 gr tereyağ,
1/2 cup su içine üç tatlı kaşığı granül kahve,
180 gr tozşeker,
1 büyük yumurta,
2 yemek kaşığı su,
40 gr kekun,
60 gr un,
50 gr kakao (30 gr'ın yeterli olacağını düşünüyorum)
1 paket dolgu krema
Yapılışı :
Fırın 160 dereceye getirilir. Şeker ve kahveli su şeker eriyene kadar kaynamadan ısıtılır. Yağ ve çikolata eklenerek eriyene kadar karıştırılır. Eridikten sonra soğuması beklenir. Diğer tarafta un ve kakao elenir. Yumurta ve su karıştırılarak sıvı karışıma eklenir. Unlu karışımda eklenerek çırpma teli ile çırpılır. 12 li muffin kalıplarında 40 dk. pişirilir.

Dolgu kremayı hazırlayıp, üzerine sıktıktan sonra yaptığım kelebeklerle süsledim. Bu benim ilk defa cup cake süslemem oluyor :) Doğrusu çok hoşuma gitti. Fakat şeker hamuru dolgu krema üzerinde erime yapıyor. Galiba yağbazlı kremalarda bu durum yaşanmıyor. Bir dahakine buttercream ile deneyeceğim süsleme işini :)

10 yorum:

fidaneli dedi ki...

nılgun cum, selda da gördukten sonra yapmaya karar verdığım nefıs görunen bu camur kek pek guzel görunuyor.ellerine sağlık arkadasım.. dadundan yenmezz bunlar dadundaaannn

sevgıler
fıdan

Esra Kars dedi ki...

Nilgün bu ne güzel bir sunum böyle bayıldım valla.Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
Sevgiler...
www.benimutfagim.blogspot.com

NiNo dedi ki...

ahhhhhhhhhh bu ne guzellik ya bide camur demisin adina gul bahcesi gul misss ler gibi hemide ellerine saglik canim enfes olmus

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm niye yumuşak olmadı acaba ? Portakal suyumu yumuşaklık veriyor acaba kesin 160 dereceye getirdin dimi zaten çok cıvık bir hamuru var 40 dkkada tam oldular benimkiler. Eminim böylede tadı çok güzeldir. Ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

Nihan'cim tesekkur ederim canim :))

Selda'cim yok hayir gayet yumusak oldular zaten :) ben çamur deniyorya icinin daha civik sulu bir sey olmasini bekliyordum sadece,browniden daha yumusak bir kek oldu :) Fakat gercekten bundan sonra kesinlikle devamli yapacagim bir tarif bu cok cok begendim ben, tesekkur ediyorum canim sana :)

Sevgiler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Üzerindeki kelebekler çok hoşuma gitti ellerine sağlık.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

nilgüncüm cahil ben çamur kekle yeni tanıştım sayende
süsleme ve bu sunum nerdeyse beni mutfağa atacak
ellerine sağlık

lezzetlilerim dedi ki...

Canım çokta pişse çamur kek nefis oluyor. Ellerine sağlık.Çok iştah kabartıcı olmuşlar. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Perihan,begenmen beni mutlu etti canim :)

Yesim, browni seviyorsan dene derim ben ondan daha cok sevdim :)

Azize,cok haklisin gercekten nefisti keske daha onceleri deneseymisim dedim yani :)

Sevgiler...

fidaneli dedi ki...

Ben warya dun aksam yaptım bu çamur kekten:)) herkese yapmasını sıddetle onermek ıcın tekrar yorum yazıorum.. cok pratık ve cok ta lezız..yalnız çıkolatalı tatları cok sevmıyorsanız ağır gelebılır:))

sevgıler
fıdan