25 Eylül 2007 Salı

BİSKÜVİ TATLISI


Yeni evlenen arkadaşım Serpil'e gittiğimde yediğim bu tatlıyı çok beğenmiştim. Ramazanda kısa vakit aralığında tatlı ihtiyacını fazlasıyla karşıladı :) Yapımı çok basit, lezzeti harika bu tatlıyı Serpil tepsiye döşeyerek üzerine çikolata sosu dökmüştü. Ben top top yuvarlayıp üzerine çikolata sosu dökerek tükettim.

Malzemeler:
2 paket Eti Burçak bisküvi,
1 küçük kutu krema,
6 adet kuru incir,
6 adet kuru kayısı,
Bir çay bardağı fındık,ceviz veya badem,
1 paket çikolata sosu,

Yapılışı :

Bisküviler elle kırıldıktan sonra ( un halinde sert olmasına sebep olur) üzerine bir kutu krema ilave edilip iyice karıştırılır. Üzerine beş dakika ılık suda bekletilen kuru kayısılar ve incir küçük doğranarak ilave edilir. Kırılmış kuruyemişte eklenerek karıştırılıp, ister şekil verilerek ister tepsiye döşenerek üzerine yapılan çikolata sosu dökülür. Afiyet olsun...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Tamda dolapta ne yapmalı diye bekleyip duran malzemeler..Hemen çıktısını aldım , ilk fırsatta deneyeceğim..Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Burcin, zaten en guzel tarafi tatli istendiginde anlik yapilacak,malzemesi az guzel bir tarif olmasi :)Umarim dener ve begenirsin :)

Sevgiler...

Esra Kars dedi ki...

Nilgün ellerine sağlık nefis gözüküyor.Hem de çok basit :)
Mutlaka en kısa zamanda deneyeceğim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

nılgun cum, bana bırden profıterolu hatırlattı:)) elıne sağlık.. mısafırler ıcerde otururlerken bıle yapılabılecek bır tarıf..

sevgıler
fıdan

Unknown dedi ki...

Esra'cim gercekten cok basit fakat cok leziz canim :)
Fidan'cim annemde ondan bile daha guzel olmus deyince bende cok memnun oldum canim :)Evet gercekten supriz gelenlere rahatlikla yapilacak bir tarif bu :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilgun'cugum, Ramazandan sonra senin tarifleri bir bir denemeye baslayacagim, arkadaslarla oturup yiyecegiz artik. Umarim kilo almayiz! Opuyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba,

bu enfes bir tarif.. Çok pratik ve lezzetli olduğu belli..

ellerinize sağlık.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

tarifleri verirken olmayanın yerine kullanılabilecek malzeme eklerseniz sevinirim