14 Ağustos 2007 Salı

BENGİSU'NUN PASTASI


Kızımın 19 Temmuz'daki doğum günü için yaptığım pasta, şimdiye kadar yaptığım pastalar içinde en isteksiz ve mecburiyet duygusuyla yaptığım pasta oldu. Bengisu'nun doğum günü babamın hastaneye yeni yattığı döneme denk geldi. O nedenle bir doğumgünü partisi yapmadık. Aslında içimden pasta yapmak bile gelmemesine rağmen Bengisu'ya söz verdiğimden ve onu üzmemek adına istediği pastayı yapmaya çalıştım. Doğum gününü sabırsızlıkla bekleyen hanımefendi için Ayşegül ve kızları Zeynep ile Ceyda'yı çağırdım. Onun istediği gibi olmasada o gün yinede mutlu oldu. Pastanın konseptini o belirledi. En sonunda verdiği kararla bir ağaç altında piknik yapan sevdiği çizgi film karakterlerini istedi. Fakat saydığı bütün karakterleri pastaya sığdırmam imkansızdı tabi... İçlerinden üçünü seçerek ve ağacıda es geçerek, bu pastayı yaptım onun için... Pasta elbette arkadaşım ve kızları çikolatalı pasta hastası oldukları için tam bir çikolata deposu oldu. Pastanın tarifi değişik olmadığından, daha önceki pasta tariflerimde olduğundan yazmıyorum. Umarım bir sonraki sene Allah nasip ederse kızıma istediği gibi kalabalık bir doğum günü kutlaması yapabiliriz.

18 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nilgüncüğüm bu kadar sıkıntılı bir anda bile hünerin ortada. Gerçekten harika görünüyor, bu kadar güzel modelleme görmedim ben. Kusursuz. Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Esra'cim iltifatina cok tesekkur ederim canim...Yapan kisi kusurlarini goruyor ama :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nlgün cüm; ellerine sağlık. Böyle sıkıntılı bir dönemde bile bu kadar güzel, şirin bir pasta yapabiliyor olman ustalığının belgesi sanırım...

sevgiler
fidan

Nukhet dedi ki...

Nilgun

Basiniz sagolsun canim, inan cok uzuldum kaybiniza. Allah geride kalanlariniza sagliklar uzun omurler versin.
Pastana gelince o kadar guzel olmus ki inan resmi yakinlastirip baktim acaba kahramanlarin oyuncaklarindan mi koymus diye. O kadar gercek olmus ki. Hele ki o cakil bayildim. Gercekten tebrik ediyorum boye bir guzelligi boyle acili bir zamaninda dahi cikarabildigin icin. Bravo. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Fidan'cim cok sagol bizimki ustalik degil ama hobi olarak fena degil heralde :)))

Nukhet'cim aslinda boyle uzucu olaylara heran hazirlikli olmaliyiz galiba hayatin gercegi malesef... Iltifatin beni cok mutlu etti canim cok tesekkur ederim :)

Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm modellemelerine hayran oldum. Böyle sıkıntılı bir dönemde bile yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık..

Yemekbahane dedi ki...

Nilgün merhaba,

İlk kez ziyaret ettim bloğunu.Öncelikle başınız sağolsun.sonrasında ise belirtmem lazım ki sıkıntılı olmana rağmen çıkartmış olduğun iş bir harika.
Ellerine sağlık.Kızına nice seneler dilerim.
Sevgiler
Müge

Unknown dedi ki...

Seda'cim cok tesekkurler ama seninkilerin yaninda bence sonuk kaliyor canim :)
Muge'cim hos geldin, cok tesekkur edim yorumun icin.
Sevgiler...

lezzetlilerim dedi ki...

CANIM BAŞINIZ SAĞ OLSUN. ALLAH SİZE SABIR VERSİN. AYRICA PASTADA HARİKA VE KIZINIZINDA DOĞUMGÜNÜ KUTLU OLSUN. BANADA BEKLERİM. SEVGİLER

Unknown dedi ki...

Sevgili Azize tesekkur ederim,sagol...
Sevgiler...

ufukmutfakta dedi ki...

Nilgün, öncelikle başınız sağ olsun diyorum. Allah evlatlarımızın acısını göstermesin ve sabır versin. Pastayı isteksiz dahi yapmış olsan da; çok güzel olmuş. Detayları unutmamış ve çok profesyonelce yapmışsın ellerine sağlık. Ayrıca tahinli kekinde oldukça güzel görünüyor. bende çok severim. Kenarda köşede eskiden denediğim ama sonra unuttuğum tahinli kek tariflerim var. bari bende onları yeniden yapayım:)

Unknown dedi ki...

Ufuk'cum cok sagol,dualarina amin diyorum... Tahinli kek tarifinide en kisa zamanda bekliyorum :)))Kesin ilk deniyecekler arasinda olacagim :)))
Sevgiler...

aylin dedi ki...

Nilgün'cüğüm,
döktürmüşsün yine pastayı... Karakterler de süper olmuş, hele tweety'e bayıldım. Eline sağlık canım....

Unknown dedi ki...

Aylin'cim begenmene sevindim canim :)Tesekkur ederim.
Sevgiler...

Hülya dedi ki...

Modellemeleri çok beğendim.Hele o Twitty.Gerçek adeta.
""Bir kedigördüm sankiii"diyecek kadar hem de...

Unknown dedi ki...

Hulya'cim begenmene cok sevindim,senin gibi bir usta tarafindan da begenildiyse ne mutlu bana :)))Tesekkurler canim...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün'cüğüm pastayı görünce çizgi karakterleri plastikten zannettim, aceleye geldi falan diyince arkasından hazır oyuncaklar kullandım demeni bekliyorken kendim yaptım demişsin. O kadar güzel görünüyorlar ki, ayrıntılı bakınca plastik olmadığını anladım tabi ama süper olmuşlar özellikle de çakıl çok güzel. Çok uzatmadan demem gereken şeyi söyleyeyim : yine süpersin yani :)

Unknown dedi ki...

Naile'cim ovgulerine tesekkurler, bir yerlerden toprak bulup atmam lazim :)))) Sende umarim biran once sikintilarindan kurtulup bloguna donersin canim :)
Sevgiler...