26 Haziran 2007 Salı

MUZ PUDİNGLİ PASTA


Ufuk'un blogunda gördüğümde kesin denemeliyim diye düşündüğüm bir kek tarifini ben geçen haftalarda pastada kullanmıştım. Ufuk çilekli puding kullanmıştı (pasta pembe beyaz haliyle çilekli gibi görünsede) ben muzlu pasta yapacağım için muz pudinglisini denedim. Tarif benim çok hoşuma gitti ve kesinlikle başka versiyonlarıyla da kullanmayı düşünüyorum. Pastanın süslemesi için uğraşmadım, sonuçta sırf yemek için, herhangi bir kutlama için yapılmadı :) Açıkcası kutlama partileri için şeker hamuru pastalar favorim olsada, normal zamanda krema ile kaplı pastaları yemeği daha çok seviyor ve şeker hamuru ile pasta yapma zevkimi Temmuz'da kızımın beşinci yaş gününe saklıyorum :) Gerçi nasıl olacak bu sıcaklarda bilemiyorum, grupdan arkadaşlar sıcaklarda şeker hamuru ile zor çalışıldığını söylüyorlar. Ama artık mecburen hanımefendinin istediği pastayı yapacağız :))

Gelelim bu pastanın tarifine, arşivimde bulunsun diye bende yaptığım şekilde yazıyorum.
24-26 cm.lik kelepçeli kalıp;

Malzemeler:
4 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı muzlu süt,
1 paket muzlu puding,
1 paket kabartma tozu,
2,5 su bardağı un,

Yapılışı :

Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılarak beyazlar şekerin yarısıyla katılaşana kadar en az 10 dk. çırpılır. Kalan şeker, yumurta sarısı ile mayonez kıvamına gelene kadar mikserlendikten sonra sırası ile yavaş yavaş akıtarak yağı ve sütü ekleyip,pudingide ekliyerek çırpalım. Daha sonra en az iki kere elenmiş un ve kabartma tozunu katarak çırpalım. En son yumurta beyazlarını ekleyip spatula ile dikkatli bir şekilde söndürmemeye çalışarak karıştıralım. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımızın içine boşaltıp, 180 C derecede 40-45 dk. pişirip, kürdanla kontrol ederek alalım.

Pandispanyanın aralarını sütle hafif nemlendirdim. Pastanın kremasını daha önce kullandığım bu tariften , beyaz kuvartür çikolata yerine bitter çikolata kullanarak yaptım. Arasına muz dilimleri ve damla çikolata koydum. Üzerini krem şanti ve minik şeker hamurundan güllerle süsledim. Gayet hafif ve lezzetli muz aromalı harika bir pasta oldu. Tarif için Ufuk'a teşekkür ediyorum :)

15 yorum:

aylin dedi ki...

Nilgüncüğüm,
wallahi tadlarını bilemem (bir dilim gönder, karar vereyim) ama ben senin pastalarının görüntülerine bayılıyorum. Tablo gibi süslüyorsun herbirini... Bu da diğerleri gibi kibar... Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Aylincim cok hossun :))) Inan evhanimi olsaydim pastayi kapip kapina gelmistim :))))
Umarim bir gun yaptiklarimizin tadlarina bakmak da kismet olur canim :)
Sevgiler...

daimamutfak dedi ki...

Pastan çok şık olmuş..bayıldım..sevgiler...neriman

ufukmutfakta dedi ki...

Nilgün, tarifi uygulayıp, beğendiğin için çok sevindim ve teşekkür ederim. Aslında görüntüleri ne kadar muhteşem olsa da bende senin gibi kremalı pastaları çok seviyorum ve gerçek pasta yediğimi o zaman hissediyorum. Gerçi daha zamanın var ama doğumgünü pastası için ben şimdiden sana kolay gelsin diyorum. Sevgilerimle....

Unknown dedi ki...

Neriman hanim cok tesekkur ederim begenmeniz beni mutlu etti :)))

Ufuk'cum asil ben sana tesekkur ederim boyle guzel bir tarifi bizimle paylastigin icin... Pasta konusunda kesinlikle haklisin, kremali pastalarda istedigimiz kadar krema kullanabildigimiz ve pandispanyasini daha hafif yapabildigimiz icin lezzeti cok daha guzel oluyor bencede :)))

Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Nilgün ben farketmemişim bu pandispanyayı, çok lezzetliye benziyor, mutlaka deneyeceğim ben de. Pastan da bebek pastası gibi pempiş pembiş çok hoş duruyor, eline sağlık...

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım...Çok güzel görünüyor....Selamlar.....

Unknown dedi ki...

Esra'cim ben gercekten cok begendim tavsiye ederim. Pembe beyaz olunca dedigin gibi oluyor :)))
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Oya'cim tesekkur ederim :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün'cüğüm teşekkür ederim pastan da çok güzel görünüyor :)sizleri çok özledim...
sevgiler

Unknown dedi ki...

Nur umarim en yakin zamanda sagligina kavusmus olarak, o guzel pastalarinla tekrar aramiza donersin, bizde seni ozledik canim...
Sevgiler...

Selda dedi ki...

Ellerine sağlık çok farklı bir tarif tadınıda çok merak ettim şimdi. Eminim kızının doğumgünündede harikalar yartırsın. Sana tavsiyem klimalı bir ortamda çalış son çalışmamda sıcakdan çok zorluklar çekmiştim .
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Selda'cim tavsiye ederim gercekten guzel oluyor :)
Evet cok zor oluyormus, grubta da hep sikayet ediyorlar. Bir caresine bakacagiz artik mecburen :))) Bu sicaklarda mutfaga girmek hic icimden gelmesede :))))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Selamlar ,
Pasta çok şık ve kibar görünüyor.Eminim lezzeti de bir o kadar güzeldir.
Bloğumu ziyaretin ve yorumun için teşekkür ederim.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

Burcin bende sana tesekkur ederim canim :))
Sevgiler...