1 Mayıs 2007 Salı

UZANMIŞIM DENİZE :)




Geçtiğimiz hafta sonu gerçekten benim için çok yoğun geçti. Cuma günü işyerinden izin alarak Mısır'dan gelen (görümcem) Sevgi ablamı da alarak Lüleburgaz'a diğer görümcem olan Jale ablama gittik. Çok güzel bir hafta sonu geçirdik :) Pazar günü Sevgi ablamı bırakıp, teyzemin oğlunun düğününe uğradıktan sonra akşama doğru eve gelip, ortada pandispanyası bile olmayan bir pastayı yaptım. İşyerinde çok ama çok sevdiğim Aynur ablanın Cumartesi, Filiz'in ise Pazar günü doğum günleriydi. Onlar için pasta yapmazsam kesinlikle olmazdı :) Uzun zamandır tatile çıkamayan, fakat çok gitmek isteyen Aynur abla için bu pastayı kitapta ilk gördüğümde kesin yapmalıyım diye düşünmüştüm. Umarım bu sene, bu pastadaki gibi deniz yatağında sere serpe bol bol güneşlenip denize girebilir :) İyi ki doğdunuz ve iyi ki hayatımdasınız sizleri çok seviyorum :)

Pastanın kendisi daha önce yaptığım limonlu pastanın aynısıdır. Tek farkı içine çilek koymak oldu. Uzun zamandır benden Aynur abla ve işyerindekiler bu pastayı istediği için elbette başka türlü olamazdı :) Pastanın üstüne kremayla deniz görüntüsü verdim. Kenarlarını şeker hamuruyla kapladım. Bu pastanın pandispanyası çok hafif olduğundan üzerini tamamen şeker hamuruyla kaplamak istemedim. Pandispanyayı ilk defa yapar yapmaz kullanmak zorunda kaldım ve gerçekten neden beklenmesi gerektiğini daha iyi anladım. Kesmekte çok zorlandım doğrusu :( Bir daha hiç bir pastada, pandispanyayı aynı gün yapmak zorunda kalmam inşallah :)



18 yorum:

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Harika bir pasta olmuş, figürün vücudu ise kıskandırıyor doğrusu... E bu pastalar oldukça biz nasıl kilo verip de öyle incecik olacağız? :))))
Eline sağlık,
Sevgilerimle,
Esra

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Nilgüncüm çok güzel bir pasta olmuş. En güzelide deniz yatağındaki bayan figürü onun yerinde olmak için şu an neler vermezdim. Umarım pastanın sahibide pastadan sonra böyle bir tatil yapar. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Esra'cim bu konuda cok haklisin, pasta isine merak sardiktan sonra kilo aldim :))) Yaz geldi vermek lazim ama bu gidisle biraz zor :))

Selda'cim o bayan yerinde olmak isteyecek cok kisi taniyorum :))))Artik yaza yaklasmisken insanin aklindan tatil cikmiyor pek :) Temennine bende fazlasiyla katiliyorum canim :))
Sevgiler...

aylin dedi ki...

Nilgüncüm,
Şahane bir pasta yaratmışsın yine... Ellerine sağlık vallahi... Benim canım da tatil istedi şimdi, nappcaz?

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Aylin, valla son haftalarda, hafta sonlari bir yerlere kacarak tatil hevesimizi gidermeye calisiyoruz bizde :))
Sende dene istersen canim :))))Normal tatil gibi olmasada hic yoktan iyidir di mi? :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba
ya şu sizin pastaları gördükten sonra kendime güvenimi kaybediyorum. bende pasta yaptım demeye utanıyorum.acaba birdaha sizlere uğramasam mı?

www.mutfaktamuallim.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Nilgün'cüm harika olmuş zaten tatil temalı pastaları da çok severim..:)) Eline sağlık

Adsız dedi ki...

Merhaba Nilgün Hanım bloğunuzu ilk ziyaretim ve pastalarınızı çok beğendim bende sizin gibi pasta tutkunuyum.Pastalarla ilgili bir eğitim almadım fakat elmden geldiğince bende bir şeyler yapmaya çalışıyorum.pastayı görünce benimde denize olan hasretim biraz daha arttı :) tekrar görüşmek dielğiyle sizi linklerime ekliyorum ve sevgilerimi göndewriyorum hoşcakalın.

Unknown dedi ki...

Tulin blogunu ziyaret ettim cok hos bir uslubun var :))) Yazilar kendini cok guzel okutuyor dogrusu. Sen pasta konusunda da bence gayet iyi gozukuyorsun, onemli olan tek sey yilmamak ve kendine guvenmek gerisi geliyor zaten :))

Nur tesekkur ederim canim. Havalar guzellestikce tatil askimizda depresiyor zaten :)))

Pastaci Kiz Ozlem, hosgeldin grup arkadasim :)) Bende henuz hic bir egitim almadim canim, ama aslinda vaktim olsa gitmek isterdim.Sen harika seyler yapiyorsun, sitende cok ic aciyor dogrusu :)))
Sevgiler...

yusufun annesi dedi ki...

Merhaba Nilgün Hanım,
Bir süredir sizi ve diğer arkadaşları sessizce ve hayranlıkla takip ediyorum.Ben özellikle çalıştığınız insan modellerinin yüz ifadelerindeki başarınıza hayranım.Sizden ricam çalıştığınız insan modellerinden birinin yüzünü daha yakından çekerek yayınlamanız.Teşekkürler& sevgiler

Unknown dedi ki...

Hosgeldiniz bloguma,sizin blogada ugradim pastalarla aranizin iyi oldugunu gordum :) Aslinda yakin plan guzel resimler cekebilmeyi bende istiyordum. Cunku su ana kadar cep telefonu ile resim cektigimden istedigim gibi cikmiyor dogrusu. Fakat bu kadar denk olur, bugun kendime Canon'un EOS 400D makinesini aldim, sirf pastalarin daha net resimlerini cekebilmek icin :) Umarim bundan sonraki yaptigim modellemelerin yakin plan resimlerini cekebilirim.
Sevgiler...

hayat dedi ki...

Nilgün pasta harika olmuş ellerine sağlık.Arkadaşların çok şanslı senin gibi marifetli bir arkadaş her kula nasip olmaz.
Canım sevgi ye çok selamlarımı iletirmisin bende nerede arkadaşım diyordum Türkiye'deymiş

Selam ve sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Hayat cok tesekkur ederim iltifatlarina :)) Sevgi abla bugun Misir'a donuyor :( Selaminizi umarim yetistirebilir.
Sevgiler..

Nukhet dedi ki...

AAan Nilgun Ben bu pastaya cok guzel yorumlar yazmistim onceden neden cikmamis anlamadim. Yoksa boyle harika bir vucutlu bayani gorurde kiskandigimi soylemezsem catlardim. Aman yalnis anlama pastani de (onaa ancak gipta ederim) bayanin vucudunu kiskandim) Ellerine saglik harika olmus

Unknown dedi ki...

Nukhet'cim daha onceki yorumun benim bloga dusmemis bir azizlige ugradi galiba.
Dogrusu pastadaki bayan arkadasin vucudunu yaparken bende kiskanmadim dersem yalan olur :))))Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün hanım, çalışmalarınıza bizim pudra şekerimizle devam ederseniz sevinirim. Farkı mutlaka anlıyacaksınız, Saygılar.

Unknown dedi ki...

Celal bey zaten pudra sekerini sizden almistim :)) Inanin farki cok iyi biliyorum. Size cok tesekkur ederim bizlere gosterdiginiz kolayliklar ve hizmetler icin...
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu pasta keske benim doğum günümde olsa keske çokkk güzel