7 Mayıs 2007 Pazartesi

BUKET'İN KEDİSİ



Cumartesi günü için işyerinden arkadaşım Filiz'in kızı Buket'in, dokuzuncu yaş günü için bu pastayı yaptım. Aslında bu pasta yerine başka pasta yapma konusundaki kandırma çalışmalarım sonuç vermedi :) Buket Carol Deacon'ın kitabında gördüğü kediyi yapmamı istediğinde doğrusu çok şaşırdığımı itiraf etmeliyim. Bana göre bir sürü çok sevimli pastaların yanında bu kedi çok sevimsizdi doğrusu :) Hatta kitaptaki şirin siyah-beyaz köpekçiği yapma konusunda ki çalışmalarım sonuç vermeyince bayağı üzülmüştüm :) Yüzünü daha sevimli yapmamı isteyerek kedide ısrar edip, son kararını değiştirmedi. Kedinin renkleri konusunda önce pembe-siyah dediysede, daha sonra turuncu-siyah ve yeşil gözlerde karar kıldı :) Neyse farenin yapılmaması konusunda hem fikirdik :) Böylece ilk defa üç boyut tarzında bir pasta yapma fırsatım çıkmış oldu. Kitapta kedinin kafası şeker hamurundan yapılmıştı fakat kafasının da pastadan olması istenince nasıl olacak acaba diye düşünmedim desem yalan olur :) Pastanın pandispanyasını çok beğendiğim ve beğenildiği için çilekli pastanın tarifinden yaptım. Kremasını 200 gr bitter kuvartür,200 gr sütlü çikolatalı kuvartür ile 500 ml. süt kreması (tikveşli) ile ganaş olarak hazırladım. Arasına damla çikolata ve file fındık serptim.


Kedinin gövdesini bir adet 26 cm, bir adet 24 cm'lik yuvarlak kelepçeli kalıpla hazırladığım pandispanya ile oluşturdum. Aynı ölçülerde iki pandispanya hamuru hazırladığım için kafasını 24 cm'lik kalıptan artan hamurla, alüminyum kümbet şeklinde ki kalıpta pişirdim. Gövdeyi dört kat pandispanyayı traşlayıp yuvarlattıktan sonra, artan pandispanyaları çikolata sosunda ezip hamur haline getirip, tam bir biçim alması için üzerine sıvadım. Kafayı iki katlı pastadan oluşturdum. Şeker hamuruyla altı dahil her tarafını kapladım. Pastanın gövdesini şeker hamuruyla kapladıktan sonra kafayı yerleştirip, patilerini ve kuyruğunu gerekli yerlere koydum.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

PASTA SEVMEK PASTALARIN ÇOK HARİKA
BENİM HAMARAT ARKADAŞIM EN GÜZELİNİ BAŞARMIŞ SANA EŞİN VE KIZINLA ÖMÜR BOYU BOL PASTALI GÜZEL BİR HAYAT DİLERİM TARİFLERİNİ MUTLAKA DENEYECEĞİM.

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim fakat birde isim yazsaydiniz kim oldugunuzu anlayamadim :)
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Harika! Müthiş sevimli ve çok başarılı bir kedicik olmuş bu. Ellerine kollarına sağlık...
Sevgiler,
Esra

Unknown dedi ki...

Esra'cim cok tesekkur ederim :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilguncugum, benim gibi bir kedi sever icin bu pastanin cok basarili oldugunu soyleyebilirim. Sen heykeltras da ressam da olabilirmissin kanimca! Sevgiler.

Nukhet dedi ki...

Hay Allahim Nilgun

Ne guzel bir kedi olmus./ Turuncu ha. Cocuklarin ne isteyecegi belli olmaz iste boyle. Yesil gozlerde gece ciksa insanin karsisina sasirtacak cinsten. Ellerine kollarina ugrasina saglik canim. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Sevgi abla cok tesekkur ederim iltifatlarina :))) Kedi sevgisinde senden otesini tanimam, evinde ayni anda uc kedi besleyen baska birini de tanimadim simdiye kadar :)))
Nukhet gercekten cocuklari anlamak cok zor, neyse cingene pembesinden vazgecebildi :)))))Aklim hala senin harikalarda kaldi bu arada :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün çok güzel olmuş.. Kitapdaki kedi gerçekten sevimsiz ama bu şeker kedi olmuş.. Patileri, renkler, gözlerin çekikliği :)) eline sağlık..
sevgiler

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm bence çokda sevimli olmuş. Ellerine sağlık. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Nur ve Selda cok tesekkur ederim, begenmenize sevindim :)))
Sevgiler...

aylin dedi ki...

Nilgüncüm,
Bence son derece sevimli olmuş. Ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Aylin sevimli bulmana sevindim canim :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

merhaba
bu kediyi nilgün benim kızıma yaptı.gerçekten davetli gelen herkes çok beğendi özellikle çocuklar çok beğendi.tüm çocuklar garfield gelmiş dediler.gerçekten lezzeti de çok güzeldi.arkadaşıma bu kadar zahmet verdiğim için üzüldüm,birde pastayı evinden kalkıp benim evime getirdi haftasonu,ona çok üzülmüştüm.ama değdi doğrusu demekten kendimi alamayacam.kızım da öyle bir pasta beklemiyordu görünce bayıldı.ellerine sağlık canım arkadaşım,sen hep bize böyle güzel pastalar yap emi...herşey gönlünce olsun...

Unknown dedi ki...

sayfalar arasında kayboldum ben : ))
bravo valla ne desem az sizden öğrenecek çok şey var. mesela kedinin gözleri ve diğer modellerdeki göz detayları çok gerçekçi olmuş . nasıl yaptığınızı ayrıntılı anlatabilirmisiniz ? sanırım gözler gıda boyası ile yapılıyor . değil mi ?
Funda

Unknown dedi ki...

Funda'cim ben gozleri seker hamuru ile calisiyorum. Yukledigim videolarimda gorebilirsin goz yapimini canim :)
Sevgiler...