13 Nisan 2007 Cuma

HAZAL'IN PASTASI


Dün akşam eve heyecanla gittim :) uzun zamandır şeker hamuru ile kaplanmış pasta yapmadım ve gerçekten çok özlemişim :) İşyerinden arkadaşım Figen'in kızı Hazal'ın doğum günü için bu pastayı yaptım ve bugün işyerine getirdim. Umarım Hazal'cık pastasını çok sever :)

Bu pastayı yaparken gerçekten ilk defa çok rahat çalıştım. Eşim eve geç geleceğini söyledi ve ben o geldiğinde (21:30) bu pastayı bitirmiştim bile :) Yani ilk defa üç saatte bir pasta bitirebildim nihayet :) Bunda artık el alışkanlığının ve pastanın üstündeki kız ile pandispanyayı daha önce hazırlamamın büyük payı var elbette :)

Gelelim pastanın yapılışına :) Aslında pastaya başlarken niyetim aşamalarının resimlerini çekmekti. Hatta pastayı şeker hamuruyla kapladıktan sonraki halini ve kullandığım aletlerin resimlerini bile çektim. Fakat daha sonraki işlemleri yaparken kendimi öyle kaptırmışım ki aklımın ucuna bile resimleyeceğim gelmedi :) Pasta bittikten sonra aklım başıma geldi ama iş işten geçmişti :) Bu işi gerçekleştiren arkadaşlara imreniyorum doğrusu, gerçekten hiç kolay bir şey değil.
Pastanın tarifi ile ilgili olarak, daha önce yaptığım pandispanya ve tarifin iki katı ganaşı kullandığımdan o yazılara bakabilirsiniz. Arasına meyve değil, antep fıstığı ve damla çikolata koydum. Aşağıya şeker hamuru ile kapladığım pastanın boş halinin resmini de ekliyorum :)



Kız modellemesini çalışırken gözlerde beyaz jel boya ile önce göz yuvarlaklarını yapıp, daha sonra siyah gıda kalemi ile çevreleyip içlerini gözbebeği şeklinde boyadım. Dudaklarını yine kırmızı gıda kalemi ile şekillendirdim. Saçlarını yaparken ızgaralık şiş çubuklara elimde şerit yaptığım şeker hamurunu sardım ve bir süre beklettim. Gövde olarak daha önce hazırlayıp sertleştirdiğim honi şeklinde bir parça şeker hamurunun üstüne hazırladığım elbiseyi giydirdim.



Kenar süslemesinde ki çiçekleri ben nergis çiçeğine benzetmeye çalıştım :) Yapraklarını elde nergis çiçeklerinin uzun ince yaprakları şeklinde kesmek yerine, tembellik yaparak daha önce kullanmadığım hazır kalıbımla yaptım :) Bu kalıplarla çalışmak gerçekten çok güzel oluyor. PME markalı kalıplarımdan çok memnunum, fakat FMM marka olanlar için aynı şeyi söyleyemiyorum. Çimenleri ise şeker hamurunu rendeleyip, bıçakla üstünden kazıyıp, balla belirlediğim yere yapıştırdım. Bu pastanın yapımında aşağıdaki malzemelerden faydalandım.


15 yorum:

aylin dedi ki...

Nilgüncüm,
Döktürmüşsün yine... Kızın yüzünü ne kadar da güzel yapmışsın... Ellerine sağlık valla, çok çok beğendim. Ben de bu hafta çimen efekti kullanacağım, rende ile kolay oldu mu?
Sevgiler,
Aylin

Unknown dedi ki...

Aylin'cim tesekkur ederim canim :) Çimen efektini yapmak kolay, fakat yaparken dikkat etmek gereken sey seker hamurunu rendeden geçirince cok uzun olmadan elinle değil bicak ile siyirir sekilde alirsan daha iyi oluyor.Simdiden merak ettim nasil bir sey olacak diye :) Kolay gelsin canim :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün,
pastanın tamamı çok güzel olmuş.. ben hediyelere takıldım.. bu gün hediyemi bekliyorum nedir ?


sevgiler

Unknown dedi ki...

Nur, sagol canim :) En guzel hediye sevdiklerinle birlikte olabilmek olsada, biz kadinlar herzaman ekstra beklenti icinde oluruz, tabiatimiz bu :))

Adsız dedi ki...

sitenizi ilk kez ziyaret ediyorum pastalara bayıldım ben ne zaman bu kadar iyi pasta yapıcam acaba :(

Nukhet dedi ki...

Nilgun

Ellerine saglik, bayagi oyuncakli bir calisma olmus ama degmis. Kiz figuru ne kadar sirin. Tebrikler

Unknown dedi ki...

Zerrin hic merak etme, inan isteyip sebat ettikten sonra yapilmayacak hic bir şey yok. Eminim daha guzellerini bile yapabilirsin :)
Nukhet begenmene cok sevindim, bende senin pastalarina bayiliyorum :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm ellerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş. Kaplaması çok muntazam ve o küçük hediye paketlerine bayıldım. Tabiki kız figürüde çok güzel. Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Selda'cin tesekkur ederim :) Bende ilk defa paket yaptim, cok kolay ve vakit almiyor canim :)
Sevgiler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Çok şık hazır gibi bir pasta olmuş yine.. Kaplama nasıl bu kadar düzgün ve pürüzsüz oluyor bravo doğrusu. Ellerine sağlık...
Sevgiler,
Esra

Unknown dedi ki...

Esra tesekkur ederim senin pastalarin da harika oluyor dogrusu :) Bu pastada ozellikle tarttim kaplamaya ne kadar seker hamuru gidecek diye :) Ben daha once cok ince kapliyordum, hem kaplarken zor oluyor hem goruntu cok hos olmuyor :( Bu pastada 24 cm. kalip icin 400 gr. seker hamuru ile kapladim :) Daha once bunun yarisi kadari ile kapliyordum.Yani ne kadar kalin kaplanirsa o kadar kolay kaplanip, guzel gorunuyor. Yenmedikten sonra da sorun yok zaten :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün,
yorum 2 !! bloguna girip çıkıp pastanın düzgünlüğünü inceliyorum...:))

Unknown dedi ki...

Nur cok tatlisin :)))))

hayat dedi ki...

Nilgün,harikasın ya ne güzel pastalar yapıyorsun.Ellerine sağlık.
Hazalın mutluluğunu görmek senin bütün yorgunluğuna değmiştir.
Sevgilerimle....

Unknown dedi ki...

Hayat cok tesekkur ederim. Seker hamuru ile kapli pastalar gercekten cocuklar tarafindan inanilmaz guzel tepkiler aliyor :)) Onlarin mutlulugu herseye deger :))))
Sevgiler...