5 Nisan 2007 Perşembe

ALDIM,KULLANDIM ÇOK ÇOK MEMNUNUM :)

Sevgili Selda beni sobelemiş :) Bu benim ilk sobelenmem oluyor, kendisine teşekkürlerimi sunuyorum :)

Aldığım, kullandığım, aldığım için mutlu olduğum mutfak aletlerimi şimdi görücüye çıkarıyorum :))) Aslında aldığım için mutlu olduğum bütün aletleri sergilesem heralde blogda yer kalmıyacak :) Özellikle şeker hamurlu pasta yapımında kullanılmak üzere beni mutlu eden bir sürü şey aldım ama onları burda sergilemiyeceğim :) Mutfakta çok sık kullandığım ve gerçekten çok işe yaradığını düşündüğüm bir kaç küçük aletten bahsedeceğim.
Öncelikle mutfağımda tezgâhın bir bölümünü sürekli işgal eden, çok sık kullandığım ve iyiki bunları almışım dediğim elektrikli mutfak eşyalarım...

Standlı karıştırıcım artık benim en büyük kurtarıcım diyebilirim :) Kitchen Aid karıştırıcıları gibi karıştırma kabı metal olmasada 350W motor gücüyle beni çok çok memnun ettiğini söylemeliyim. Gerçi Kitchen Aid karıştırıcıların tam özelliklerini de bilmiyorum. Motor güçleri dışında farklı özellikleride olabilir, şimdilik bu beni gayet güzel idare ediyor :)) İkinci bir el karıştırıcımla yumurta sarılarını çırparken bunuda beyazlarını çırpmada kullanıyorum ve işim daha çabuk bitiyor :) Su ısıtıcım zaten elim ayağım gibi :) Resimde karıştırıcının arkasında kalan rondom ve el çırpıcımda çok sık kullandıklarım arasında...

Gelelim küçük olmalarına rağmen kullanımlarıyla hayatımı kolaylaştıran minik devlere :)

Özellikle benim gibi zeytinyağını 5 lt. tenekelerde alıyorsanız, şişe doldurmanın zorluğundan haberiniz vardır :) İşte bu benim hayatımı kurtaran yağ pompası :)))))) Aldığım için gerçekten çok çok mutluyum :)

Pasta yaparken yumurta sarılarını ayırma derdinden kurtaran yumurta sarısı ayıracı da beni büyük dertten kurtaran bir alet :)
İkea'dan aldığım patates püresi aleti gerçekten işimi çok kolaylaştırıyor. Püre yaptıktan hemen sonra suyun altına tutup yıkamayı unutmamak gerekiyor :)


Karabiber öğütücüm de çok memnun olduğum ve mutfakta en sık kullandığım aletlerin başında geliyor.

Şeker hamuru kullanımında, modelleme yaparken kullandığım bu küçük merdanede çok kullanışlı bir şey :)
En son onsuz olmaz dediğim mutfak tartım süper bir alet :) İlk aldığım Tefal'in tartısını sürekli göstergenin değişmesi nedeniyle arızalı diye götürdüğümde, ellerindeki bütün tartıların aynı şekilde olduğunu görüp değiştirerek, bu gördüğünüz harika aleti aldım :) Koyduğum herşeyi tek seferde hiç gr. oynatmadan öğrenebiliyorum.Sürekli tezgahta veya masa üstünde beni bekliyor :)


Bende eğer kabul ederlerse Aylin ve Ufuk'u sobeliyorum :)))))))





7 yorum:

aylin dedi ki...

Sevgili Nilgün,

İnanır mısın, sabah daha önce sobelenen arkadaşların yazdıklarını okurken "acaba bir gün biri benim adımı yazar mı" diye iç geçirdim. Sonra senin sayfana geldim, yazdıklarını okudum, ve en altta kendi ismimi görünce inan ki gözlerime inanamadım. Tekrar teşekkür ederim. Sevgiler,
Aylin

Unknown dedi ki...

Aylin'cim sende benim gibi blog aleminde yeni oldugun icin hosuna gidecegini dusunmustum :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm cevapların için çok teşekkürler canım. Ama senin mikserin altıda varmış keşke benimkiside öyle olsaymış kolum ağrıyor vallahi tutarken.

Unknown dedi ki...

Ben tesekkur ederim Selda'cim :)
Gercekten elde kullanmak icin biraz agir bir mikser oluyor bu :) Ben hic elde kullanmiyorum o yuzden :) Umarim en kisa zamanda Kicthen Aid'ine kavusursun canim :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Nilgün hanım şu mutfak tartısını nereden aldınız acaba? Bir türlü alınacak doğru dürüst tartı bulamıyorum da! Bide fiyatı ne kadar?
Bu arada yaptıklarınız çok güzel ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

Ben bu tartiyi Eminonu'nde DoguBank ishanindan 70 liraya almistim.Gercekten aldigim icin hic pismanlik duymadigim aletlerden biridir :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Öncelikle elinize sağlık . Şu anda artık bende bir kitchenaid mikser sahibiyim ve çokta memnunum ben kendi çalıştığım firmadan bir adet edindim sadece beyaz rengi var ancak 990TL sadece 15 marta kadar devam eden bir kampanya dahilinde kesesine uyan herkesi bir adet kitchenaid sahibi yapmak isteriz =)
Hep söylerlerdi gıda okumuş biri olarak bende içim rahat bir biçimde söylüyorum artık Kitchenaid sahibi olmak ayrıcalık =) siz yorulmayın mikseriniz yorulsun
Sitemizde de satışta ancak arayarak da bilgi alabilirsiniz taksit olanağı ve havale seçeneği de mevcut ( http://www.cafemarkt.com ) bu arada bloğumuza sizleride bekleriz işinize yarayacağına inanıyorum