1 Mart 2007 Perşembe

Nişan Pastası




Sırada arkadaşım Serpil'e yaptığım Nişan Pastası var. Bu pasta benim ilk yaptığım katlı pasta. Bu konuda çikolatalıpasta grubundaki arkadaşların çok desteğini gördüm :) Onlar olmasaydı belkide bu pastayı yapmaya cesaret edemeyebilirdim.

Pastayı üç kat olarak ilk katı 30 cm, ikinci katı 24 cm, son katı 18 cm olarak, herzamanki pandispanya tarifim ve eşime yaptığım pastanın kreması ile hazırladım. Pastaları kendi evimde tek tek hazırlayıp şeker hamuru ile kapladıktan sonra ilk iki katın üstüne, üst katın hizasında olmak üzere geniş pipetler yerleştirerek destek yaptım. Daha sonra Serpil'in evinde önceden hazırladığım çiçeklerle, pastayı üstüste yerleştirerek süsledim.

Pasta bir gün kapalı balkonda bekledi ve hiç bir sorun yaşanmadı :)



2 yorum:

Jasminskager dedi ki...

Merhaba Nilgun hanim ben Tuba,pastaniz gercekten harika olmus.Bende boyle bir, pasta yapmak istiyorum ama cesaretim yok merka ediyorum cokme yapmiyormu?eger yardimci olursaniz com memnun olurum.

Unknown dedi ki...

Tuba'cim kesinlikle herhangi bir cokme olayi yasanmadi.Pastanin katlarinda kat aralarina pipetle destek yaptigimdan herhangi bir sorun olmadi.Elbette sorulariniz olursa seve seve yardimci olurum.
Sevgiler...