19 Mart 2007 Pazartesi

Çilekli Pasta


Hafta sonu kayınvalideme giderken götürmek için, Cuma akşamı çilekli bir pasta yapmak istedim. Pandispanyasını ve kremasını ilk defa çikolatasız yaptığım bir tarif oldu. Özellikle eşim tarafından hafif olması nedeniyle çok beğenildi. Böylece eşimin sade pastaları daha çok sevdiğini farketmiş oldum :) Açıkcası pastanın görüntüsüyle hiç ilgilenemedim vakitsizlik nedeniyle :( Çok özledim şeker hamuru ile pasta süslemeyi :)
26 cm. yuvarlak kelepçeli kalıp için,

Pandispanya :
6 yumurta,

Bir bardak şeker,

1,5 su bardağı un,

1 su bardağı nişasta,

1/2 çay bardağı portakal suyu,
Bir çay bardağı süt,

Bir paket premium vanilya,

Bir paket kabartma tozu,

Yapılışı :
Yumurta beyazları ve sarıları ayrı ayrı kaplarda şekerle en az on dakika çok koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır. Yumurta sarılarına vanilya, süt, portakal suyu, eklendikten sonra bir kaç defa elenen un, nişasta, kabartma tozuda iki üç seferde eklenerek fazla abartmadan mikserlenir. Ayrı kapta çırpılan katı kıvamda ki yumurta beyazları da eklenerek söndürmeden alttan üste doğru yavaş yavaş spatulayla karıştırılıp, altına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür. Hafifçe sallanarak her tarafına eşit dağıtılır. 180 C derece fansız fırın ayarında, 40-50 dk. pişirilip, kontrol edilerek alınır.

Krema :
2 yumurta,

6 yemek kaşığı mısır nişastası,

1 kutu 200 ml. süt kreması (Tikveşli)

1 su bardağı süt,

1 paket premium vanilya,

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Yumurtalar, krema, süt ve mısır nişastası çırpılır. Kalan malzemeler eklenip devamlı çırpılarak pişilir. Mikserle soğuyana kadar karıştırıldıktan sonra 50 gr. tereyağı katılıp karıştırılmaya devam edilir. 150 gr. çilek blendırlanır, sonra süzgeçten geçirilip kremaya katılır ve mikserlenir.
Pandispanyanın aralarına krema ve çilek koyarak en üstü çileklerle kapladıktan sonra, çileklerin üzerlerine Ufuk'un yaptığı gibi ballı su sürdüm. Gerçekten parlaklığını hiç kaybetmedi :)

2 yorum:

cophyright dedi ki...

Merhaba,
Bugün keyifle uyandım ve sevdiklerim için bir "çilekli pasta " yapmak istedim. Dolaşırken sizin tarifinizi gördüm . Kek tamam ;) sıra kremayı hazırlamaya geldi.....
Sonucu yazacağım , reaksiyonlarıda :)

TEŞEKKÜR EDERİM :)

Unknown dedi ki...

Abrakadabra, umarim pastadan cok memnun kalmissindir.
Sevgiler...