21 Mart 2007 Çarşamba

Doğum Günü Pastası


Bugün benim doğum günüm :) Dün akşam işyerine getirmek için gece yarısına kadar bu pastayı yapmak için uğraştım. Şimdiye kadar krema ile pasta süslemediğimden bu kadar zor olduğunu bilmiyordum doğrusu :) Ben krema tabancasıyla kolayca sıkarak yapılır diye düşünürken, aslında düzgün yapmak için el alıştırmalarının olması gerektiğini anladım. Daha önce kurabiyede süslemediğim için bana düzgün yapmak zor geldi açıkcası :) Ama karar verdim bundan sonra elimi alıştırmak için krema ile çalışmalar yapacağım :) Bu pasta işyeri arkadaşlarım tarafından da tam not aldı :)

24 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıp,

Pandispanya :
8 yumurta,
1 - 1/2 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
50 gr. nişasta,
25 gr. kakao,
Bir çay bardağı portakal suyu,
Bir paket kabartma tozu,

Yapılışı :
Yumurta beyazları ve sarıları ayrı ayrı kaplarda şekerle en az on dakika çok koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır. Yumurta sarılarına portakal suyu eklendikten sonra bir kaç defa elenen un, nişasta, kakao, kabartma tozuda iki üç seferde eklenerek fazla abartmadan mikserlenir. Ayrı kapta çırpılan katı kıvamda ki yumurta beyazları da eklenerek söndürmeden alttan üste doğru yavaş yavaş spatulayla karıştırılıp, altına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür. Hafifçe sallanarak her tarafına eşit dağıtılır. 180 C derecede fansız fırın ayarında, 45-50 dk. pişirilip, kontrol edilerek alınır.
Krema :

2 yumurta,
6 yemek kaşığı ( silme) mısır nişastası,
1 kutu 200 ml. süt kreması (Tikveşli)
1 su bardağı süt,
1 paket premium vanilya,
1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
50 gr. tereyağ,
2 paket çilekli krem şanti
Yapılışı :
Yumurtalar, krema, süt ve mısır nişastası çırpılır. Kalan malzemeler eklenip devamlı çırpılarak pişirilir. Mikserle soğuyana kadar karıştırıldıktan sonra 50 gr. tereyağı katılıp karıştırılmaya devam edilir. Bir paket çilekli krem şanti toz halde katılarak mikserlenir.

Pandispanya'yı üçe bölerek aralarına krema, damla çikolata ve çilekleri yerleştirdim. Üzerini kremayla kapladıktan sonra, bir paket çilekli krem şantiye çok az kırmızı jel boya koyarak renklendirip, Wilton'un pattern press'i ile üzerlerine şekil çıkarıp, üstünden şantiyle geçtim. Şeker hamurundan yaptığım gülleri üzerine yerleştirdim. Bu arada Wilton'un bu ürününü almayı düşünenler için bir şey belirtmek istiyorum. Şekiller düşündüğümden daha büyük çıktı. Küçük pastaları süslemek için çok kullanışlı değil diye düşünüyorum.




11 yorum:

Unknown dedi ki...

Nilgüncüm doğum günün kutlu olsun. Nice mutlu yıllara..
Pastanda çok güzel ve lezzetli görünüyor. Bu setden bende almayı düşünüyordum söylediğin iyi oldu oysaki şekillere bakınca ne kadar küçük duruyor.
Bu arada yemek tariflerimi yeni bloguma taşıdım. Her zaman beklerim.
Sevgilerimle..
Selda

Unknown dedi ki...

Selda'cim cok tesekkur ediyorum canim :)
Bende senin gibi dusunmustum. Paketinin ustundeki pasta en az 30 cm. lik bir pasta olmali :)
Yeni blogunu gezdim canim hatta yorumdada bulunmustum fakat daha sonra baktigimda goremedim gonderememisim galiba :( Boyle cok guzel olmus canim :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Iyi ki dogdun Nilguuuuun, iyi ki dogdun Nilguuuuun. Dogum gunun kutlu olsun. Kusura bakma ben senin dogum gununu Serra'dan sonra saniyordum. Bloguna ugramak bu gune kismet olunca bir de baktim ki dogmussun bile:) Canim, pastalarin nefis gorunuyor. Ben senin reklamini Kahirede bulunan Istanbullu arkadaslara yaptim bile. Serra ile geldigimizde senden pasta dersleri almaya karar verdik. Kendine iyi bak canim, saglikli mutlu bir yasam dilerim. Yegenimi de cok opuyorum.

Unknown dedi ki...

Sevgi abla cok tesekkur ederim :) Asil sen benim kusuruma bakma :( ben de unutmusum :( Iyi bir gelin olamadim dimi simdi :) Gercekten is-ev insanin aklini basindan aliyor.Siz gelin beraber neler yapariz biz :)))) Bengisu'da bende sana ve Serra'ya opucukler yolluyoruz :)))
Sevgiler...

Devletsah dedi ki...

Sevgili Nilgün;

Doğum günün kutlu olsun... Ama insan kendi pastasını kendisi yapar mı? O gün biraz naz yapar değil mi :) Bana pasta aldınız mı falan der... Sen yapmış götürmüşsün. Oldu mu şimdi.

Unknown dedi ki...

Hosgeldin Devletsah :) Cok tesekkur ederim ugradigin icin, cok mutlu oldum :)
Eh ne yapalim boyle pastalarla ugrasinca her firsatta pasta yapmak istiyorsun (kendi pastani bile) :) Zaten artik pastane pastasi yemeyide dusunmuyorum :) Eh isyerinde bu konuya merakli baska birileri de olmayinca is basa dustu :) Ama bende pasta karsiliginda guzel hediyeler aldim dogrusu :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Nilguncugum, "kotu gelin" deyince aklima "en son babalar duyar" daki "kotu kadin muzeyyen" geldi:))

Aman ben bu lafin espirisini bile sevmedim:)

Daha nice mutlu yaslar ve guzel guzel pastalar yapmani dilerim. Optuuuuumm. Bu arada seni bloguma ekledim.

Nukhet dedi ki...

Gecte olsa bir mutli yillar mesaji gondermek istedim Nilgun. Yaa kremali pastalarda ne guzel suslemeler yapmissin. Ben su kremsanti ile susleme isini hic beceremiyorum.Sevgiler

hayat dedi ki...

Merhaba Nigün hanım,bloğunuza sevgiden girdim iyikide girmişim. Pastalarınızın hepside birbirinden güzel ellerinize emeğinize sağlık.Doğum gününüz kutlu olsun size sevdiklerinizle nice sağlıklı sıhhatli yıllar dilerim.
Kandiliniz mübarek olsun.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim Nukhet :) Gercekten kremali pastalari suslemek bana seker hamuru suslemekten daha zor geldi :) Ama krema ile suslemekte cok zevkli... Galiba biraz el alistirmasi yapmamiz gerekiyor :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Cok tesekkur ederim Hayat hanim, her zaman beklerim :)
Sizinde gecmiş kandiliniz mubarek olsun :)
Sevgiler...