6 Mart 2007 Salı

Çikolata Bantlı Pasta




Bu tarifte yine The Home Guide to Cake Decorating kitabından yararlanarak yaptığım bir pasta. Pasta tarifinde krem peyniri görünce oldukça değişik gelmişti. Kremada krem peynir kullanmıştım, fakat pandispanyada daha önce hiç krem peynir kullanmamıştım. Nasıl olur diye merak ettiğim için denemek istedim ve iyiki denemişim :) Heralde bundan sonra çikolatalı pandispanya olarak bu tarifi uygulayacağim. Eşimde bu pandispanyayı çok sevdi. İçinde peynir olduğunu hiç anlamıyorsunuz bile. Söylediğimde çok şaşırdı :)
Daha önceki pandispanyamı da çok seviyorum ama değişiklik iyi oluyor :) Orjinal tarifteki ölçüleride parantez içinde belirttim.
20 cm'lik kalıp,

Pandispanya :
125 gr. labne peynir, (krem peynir)
60 gr. tereyağı,
1 su bardağı şeker, (250 gr. şeker)
3 yumurta, (2 yumurta)
150 gr. bitter kuvartür, (125 gr.)
1 cup un, (250 gr. un)
2 yemek kaşığı kakao, (30 gr. kakao)
4 yemek kaşığı nişasta,
1 paket kabartma tozu, (1 tatlı kaşığı karbonat)
185 ml. süt, (su)
Yapılışı :
Çikolata benmari usûlü eritilir. Tereyağı ilave edilip eriyince içine labne peyniri katılır ve çırpılır.
Yumurtalar şekerle 5-10 dk. mikserlenir. Çikolatalı karışım yumurtalara katılarak karıştırılır. Süt eklenir. (Orjinal tarifte su ve karbonat karıştırılıp ilave ediliyor). Elenmiş un,nişasta, kakao, kabartma tozu iki seferde eklenip iyice karıştırılır. 180 C derecede 50-60 dk. pişirilir.

Krema :
2 yumurta,
4-5 yemek kaşığı mısır nişastası,
2,5 bardak süt,
1 premium vanilya,
4 yemek kaşığı şeker,
200 gr. beyaz kuvertür çikolata,

Malzemeler karıştırılıp pişirildikten sonra mikserle soğuyana kadar iyice çırpılır. Buzdolabında bir saat bekledikten sonra içine muzları küp küp doğrayıp, kullandım.
Üzerine beyaz çikolata eritip döktüm. Daha sonra kenarlarına çikolata bant yapıp çevreledim. Üstünü şeker hamurundan yaptığım çiçeklerle süsledim :) Pastayı afiyetle görümcemlerde sinema keyfinden sonra yedik :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nilgüncüm harika görünüyor ellerine sağlık. Pandispnayada bende krem peyniri görünce şaşırdım, çok farklı bir tarif.
Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Selda benimde bu yuzden ilgimi cekmisti :) Beni hayal kirikligina ugratmadi, ozellikle esim bayildi :) Bu tarifi canim islak kek istediginde de yapmayi dusunuyorum :)
Sevgiler...