22 Şubat 2007 Perşembe

İlk Şeker Hamuru Pastam


Şeker hamuru ile süslenen pasta yapımına Pastacı Burcu'nun hazırladığı blogla merak sardım. Şu an en çok zevk alarak yaptığım şey pasta yapmak. Oldum olası yemek yapmayı, mutfağı ve pasta-çörek işlerini çok severim.

İlk olarak şeker hamuru ile pasta yapımına kızımın 4. yaş doğum günü için yaptığım Barbie Pasta ile başladım. Nüans'dan şeker hamuru ve boyalar almış, büyük bir hevesle pasta yapımına girişmiştim :) Pandispanyayi orta boy borcam kalıpta pişirmiş, dört kat olacak şekilde kestikten sonra düzeltirken çıkan pandispanyaları bel kısmının bombeliğini vermek için kullanmıştım.

Şeker hamurunu o kadar ince açmıştım ki yerleştirirken bir kaç yerinden delinmişti :) Bu delikler bebeğin elbise modelini oluşturmamda bayağı yardımcı olmuştu :)

Kızımın pastasını gördüğü andaki mutluluğu gerçekten çok güzeldi :) Kızım şimdiden beş yaş doğum günü için siparişlerini vermeye başladı :) Umarım doğum gününe kadar tam kararını verebilir :)



6 yorum:

karamelam dedi ki...

bu pastaya nasıl yorum gelmemiş. hem de ilk pastanızmış. pastacı burcudan merak sarark bu işe başlamışsınız. hemenhemen 1 senedir yapıyosunuz anladığım kadarıyla. ama çoğu pastacıdan beceriklisiniz ve de yetenekli. bende birçok pastacı sizden birşeyler öğrenmeli. çok çok tebrik diyorum. bu arada kızlarımızın doğumgünü aynıymış 19 temmuz. ama benimki 2006 doğumlu:))

Unknown dedi ki...

Guzin,cok tesekkurler canim guzel iltifatlarin icin.Demek senin kizinda dogustan 1907 (Fenerbahce) li :)aralarinda tam dort yas var. Bu arada biliyorum beni sobelemissin ama inan hala firsat bulup cevaplayamadim ben,kusura bakma canim . Seni de tatli kizinida optum :)

Sevgiler...

karamelam dedi ki...

evet doğuştan fenerli ve babası fanatik bjk lı olarak bu durumdan hiç hoşlanmıyor. teşekkürler

tuğba dedi ki...

çok güzel olmuş, bütün pastalar harika ,bende ilk denememi yaparım umarım.blogunu izlemeye devam edeceğim.

Adsız dedi ki...

Hello!
My name is Brian Shockley. I am the CEO of ShopBakersNook.com
We ship our bakinf supplies to your country of Turkey.

I love your work. A friend told us we are posted here. I hope someday to come meet you in you country and see your work in person.

Unknown dedi ki...

Hi Brian,thanks for your compliment.

Best regards.