27 Şubat 2007 Salı

Deniz Pastası


Şeker hamuruyla maceralarımda sırada kızımın yerli malı haftası için, okuluna yaptığım pasta var. Okulda oldukça ilgiyle karşılanmış :)) Pastayı Carol Deacon'un Perfect Party Cakes kitabında ki iki pastadan esinlenerek yapmıştım. Bu pastada bir kaç tariften faydalanarak yaptığım pandispanyayı kullandım.

24 cm yuvarlak kelepçeli kalıp;

PANDİSPANYA :
5 adet yumurta,
1 su bardağı (200 ml) şeker,
1 su bardağından (200 ml) bir parmak eksik süt,
1 su bardağından (200 ml) bir parmak eksik sıvı yağ,
Bir orta boy portakal kabuğu(ince rendelenmiş) ve suyu,
200 gr bitter kuvertur (benmaride eritilmiş),
4 yemek kaşığı buğday nişastası,
1,5 cup (240 ml= 1cup)un,
1 paket şekerli vanilya,
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Fırını 180C ısıtın.Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Yumurtanın sarılarını şekerin üçte biri ve vanilya ile çırpın, yağı,sütü, portakal suyu ve kabugunu,ve benmaride eritilmiş çikolatayı katarak bu sırayla karıstırın. İki kere elenmiş un, buğday nişastası ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çok abartmadan mikserle karıştırın.Yumurta beyazını kalan şekeri ve bir tutam tuzu en az 10 dakika mikserle çırpın. ( Mikserin ucunu kaldırdığınızda köpük yere düşmeyecek ) Daha sonra metal olmayan bir spatula ile yumurtanın beyazını diğer karışıma söndürmeden alttan üste doğru yavaş yavaş tamamen karıştırın. 1 saat fırında pişirip kürdanla tam ortasından kontrol ederek çıkarın.
ROYAL İCİNG:

Bir yumurta beyazı, 1 -1/2 su bardağı pudra şekeri ve iki yemek kaşığı limon suyunu çırparak hazırlayın.
Kreması için Zinnur'un çikolatalı puding tarifini kullandım. Arasına muz dilimleri koydum. Pastanın süslemesinde, hazırladığım royal icingin bir kısmını ayırıp diğer kısmını mavi jel boya ile renklendirdim. Mavi şeker hamuru ile kaplanmış pastanın üstüne mavi ve beyaz royal icing ile dalga efektti yapıp, kenarlarını ince rolo yapılmış şeker hamuruyla kapladım. Bıçakla çizikler atıp hazırladığım süslemeleri yerleştirdim.
Bu benim gerçek anlamda hazırladığım ilk modellemeli pastam :)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba..ben yemek yapamıyorum,pasta çörek yapamıyorum sözünü kesinlikle kabul etmiyorum..insan istedikten sonra yapamayacağı kek pasta çörek yemek yoktur..ilk okul 3.sınıfa gidiyordum ilk kekimi yaptığımda..o zamanlar küllü kek kalıpları vardı ;) ilk yaptığınız pastayla en sondakini gördüm..sizi gerçekten tebrik ediyorum..bende şeker hamurundan pasta yaptığımda size yollamayi düşünüyorum..bu pastaya gelince süperrrrrrrrr olmuş ;) ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Canan merhaba, sana katiliyorum istedikten sonra yapilamiyacak sey yoktur :) Onemli olan gercekten isteyip, sebat etmek...
Tesekkur ederim guzel yorumun icin, eminim cok guzel bir pasta yapacaksin, bekliyorum :)
Sevgiler...